bukkestillads

Se efter hinanden på et bukkestillads

Se efter hinanden på et bukkestillads

editorial

Du kender formentlig det udtryk med, at det er muligt at drukne selv i en vandpyt, så fordi man har et bukkestillads, som der kun er en meter over jorden, uden man har stablet flere etager på, så kan der stadig ske uheld her – og det behøver ikke at have noget at gøre med, at man falder ned fra stilladset, selvom det er set ske før.

Derfor er der også mange sikkerhedsregler, som der skal overholdes, når man arbejder med stilladser af forskellige typer, om det netop er et bukkestillads, et foldestillads eller et helt andet stillads, og der kommer tit officielle myndigheder ud og ser nærmere på, at disse retningsbestemmelser bliver overholdt.

Men selv de mest erfarne håndværkere, der aldrig har haft nogle arbejdsulykker, kan have travlt nogle dage og mærke en deadline, der ånder dem i nakken, så der eskalerer nogle småting, som der kan resultere i en uheldig dominoeffekt af påvirkninger, der munder ud i en arbejdsulykke på et stillads. Det skal man undgå.

bukkestillads

At forhindre uheld og ulykker på et bukkestillads

Det kan forekomme lettere omsonst at skulle fortælle voksne mennesker, at man skal passe på hinanden, have sikkerhedsudstyr på og ikke presse sig selv til mere, end hvad man kan, eller hvad man er uddannet til.

Men når man står samlet som et hold, hvor man føler sig som det svageste led, eller man er kommet bagud, så kan man ende med at slække lidt på sikkerheden; bare en smule.

Dog skal man huske på, som det er nævnt tidligere i denne artikel, at bare det med at slække en lille smule kan resultere i uheldige omstændigheder, der kan medføre et uheld for en selv og andre.

Det er ikke sikkert, at det sker, og tit er man måske heldig, men der skal bare ét enkelt uheld til, og så kan det ikke gøres om, at man har skader for livet – eller værre.

Angående selve det med bukkestillads kan du læse mere om det her: https://www.specialfabrikken.dk/stilladser/bukkestillads/.