Nå du som ny boligejer har købt en ny bolig er der 2 forskellige dokumenter. Det ene er købsaftalen som ned i mindste detalje beskriver de aftaler der er indgået imellem køber og sælger. Det kan være alt fra overdragelsestidspunktet til om køber overtager vaskemaskinen og andet løsøre.

Det andet dokument er skødet. Det indeholder kun få oplysninger som navne, adresser, købesum og finansering. Salget er først endeligt i det øjeblik at både køber og sælger har underskrevet og skødet er blev tinglyst. Indtil da kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen også selvom du som køber er flyttet ind.

Det er derfor en god ide at sikre sig at tinglysningen forgår hurtig og uden problemer. Det kan du sikre dig ved at benytte dig af https://eboligadvokat.dk/.

Gør god brug af din boligadvokat

Ud over at en boligadvokat kan sikre dig at en glidningsfrit forløb i forhold til tinglysningen, er der flere gode grunde til at hyre boligadvokaten langt før i forløbet. Ikke alene kan han hjælpe dig med at forhandle med sælger og du har mulighed for at få boligen til en langt bedre pris. Husk boligadvokaten arbejder for dig og har ofte en større erfaring indenfor forhandling og han er ikke som dig forelsket i boligen.

Han kan også undersøge om kommunen har planer i dit område, som gør at du ikke har lyst til at købe boligen eller som det mindste bør genoverveje det. Han ved hvordan der skal skrives evt. forbehold ind i købsaftalen, hvis det viser sig at der opstår nogle problemer efter at aftalen er blevet indgået og tinglyst.

Danmark er iøvrigt det første land i verden der gik over til elektronisk tinglysning. I dag underskriver man ved hjælp af NemID. Det koster 1750 kr. i gebyr og 0,6% af købssummen at få et skøde tinglyst. Prisen ligger fast.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *