advertorial

Skal du have udskiftet dine vinduer og samtidig gerne vil have lidt mere lys, kan du overveje om nogle af vinduerne skal udskiftes til fastkarmsvinduer. Fastkarmsvinduer er som navnet antyder vinduer som sidder fast. Det har den fordel, at de derfor kan have en størrelse, som er større end almindelige vinduer. De kan være en del af et vinduesparti og derfor bliver det muligt at gøre vinduet større og der kan komme mere lys ind i din bolig.

Du har også mulighed for at bruge fastkarmsvinduer i forbindelse med en dør. Det kan både være en hoveddør eller en terrassedør. Igen giver det en mulighed for at dørpartiet større, uden at skulle have døre der skal være urimelige store.

fastkarm vinduer 

Valg af materialer

Når du skal vælge vinduer, skal du tage stilling til hvilken type materiale rammerne skal laves af. Der er fordele og ulemper ved dem alle. 

Du kan vælge at få en træramme, hvilke er smukt. Ulempen er at de skal vedligeholdes og males med års mellemrum, for at de ikke begynder at rådne. 

Den anden mulighed er en kombination af træ og aluminium. Her vender trædelen indad og aluminium udaf. Det gør at du får den smukke trædel ind i boligen og den holdbare aluminium del vil tage i mod vind og vejr. Aluminium skal kun vedligeholdes med lidt smørrelse ved hængslerne og ellers blot have en klud for at tørre snavs væk.  

Den tredje løsning er rammer lavet af aluminium og det ses både inde som ude. Det er en løsning der er meget praktisk, da der er minimal vedligeholdelse og det er en ramme, der kan tåle selv det værste vejr vejrguderne har at byde på.

Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge, kan du med fordel søge råd og vejleding hos fagpersonale.